A-kasse til studerende

Flere a-kasser optager studerende gratis, du kan f.eks. blive gratis medlem hos MA A-kasse mens du studerer. Hvis du vælger ikke at være medlem af en a-kasse i løbet af din studietid, så skal du senest to uger efter, at du har afsluttet din uddannelse, huske at sende en ansøgning til en a-kasse.

Hvis du søger om medlemskab for sent, så har du forspildt chancen for at blive optaget som medlem af a-kassen på baggrund af din uddannelse.

Når du er studerende er det derfor vigtigt at du allerede nu tænker over hvilken a-kasse du vil benytte, så du enten kan melde dig ind i a-kassen som gratis studerende medlem eller indenfor 2 uger efter, at du er færdig med din uddannelse. Ellers opnår du ikke ret til dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs i et stykke tid efter endt uddannelse.

Hvis du har været medlem af din a-kasse i over et år, når du har afsluttet din uddannelse, så har du ret til at modtage dagpenge helt fra den første dag efter endt uddannelse (du er dog som nyuddannet kun berettiget til at få 82 % af dagpengesatsen).

For at kunne blive medlem af en a-kasse på baggrund af din uddannelse er der nogle krav. Du kan du kun blive medlem, hvis din uddannelse har en varighed af mindst 18 måneder eller 3 halvårlige semestre.

Mange a-kasser optager studerende under uddannelse, og hos nogle af a-kasserne er kontingentet enten billigere eller helt gratis som studerende. Du kan faktisk også melde dig ind i en a-kasse på baggrund af dit studiejob.

akasser-knap

About The Author

Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *