Arbejdsløshedskasse

En arbejdsløshedskasse (en a-kasse) er et selskab, hvor du kan forsikre dig mod arbejdsløshed. Det fungerer på den måde, at du indbetaler et kontingent hver måned, og hvis du så bliver arbejdsløs, så kan du få udbetalt dagpenge i op til 2 år.

Der er stor forskel på prisen på kontingentet for de forskellige Arbejdsløshedskasser, men du skal nok regne med op mod 10.000 kr. om året afhængig af hvilken a-kasse du vælger at melde dig ind i.

Det er helt frivilligt om du vil være medlem i en a-kasse. Det er derfor også op til dig selv at melde dig ind i en arbejdsløshedskasse, hvis du gerne vil være sikret mod arbejdsløshed.

Du kan blive optaget i en a-kasse hvis du er lønmodtager, selvstændig, studerende, nyuddannet, værnepligtig, medlem af en kommunalbestyrelse eller sidder i Folketinget. Der findes 27 statsanerkendte arbejdsløshedskasser i Danmark.

Nogle a-kasser optager kun medlemmer fra bestemte faggrupper imens andre såkaldte tværfaglige a-kasser optager medlemmer fra alle faggrupper og uddannelser f.eks. ASE A-kasse og Frie Funktionærer.

Du skal enten være meldt ind i en a-kasse imens du er i arbejde eller under studiet eller seneste 2 uger efter endt uddannelse for at opnå ret til dagpenge – du kan ikke bare melde dig ind, når du er blevet arbejdsløs, så er det for sent.

akasser-knap

About The Author

Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *