ase

Fagligt Fælles Forbund (forkortet 3F) er den største fagforening i Danmark (fusioneret i nyere tid med Specialarbejderforbundet i Danmark og Kvindeligt Arbejderforbund, Restaurationsbranchens Forbund og Forbundet Træ-Industri-Byg i Danmark som alle nu er en del af 3F).

Foruden fagforeningsarbejdet drives a-kassen 3FA, desuden udgives hver anden uge Fagbladet 3F.

Forbundet forhandler overenskomster, fører faglige sager, samt yder rådgivning og vejledning på vegne af sine over 350.000 medlemmer. I alt forhandles 198 hovedoverenskomster og 12.748 lokal- og tiltrædelsesoverenskomster. Omtrent 13 % af medlemmerne har en anden etnisk herkomst end dansk. 3F har altid været et udpræget arbejdervenligt fagforbund.

3F er en politisk aktiv fagforening
3F er ikke bange for at søge politisk indflydelse på vegne af sine medlemmer. Således gav 3F i 2010 5 mio. kr. til at støtte Socialdemokratiets og Helle Thorning-Schmidts valgkamp og muligheder for at kunne danne en rød regering efter Folketingsvalget i 2011.

Ligeledes var 3F aktivt involveret i en blokade af Restaurant Vejlegården i 2012 under stor bevågenhed fra de danske medier og politikere.

3F’s medlemmer er organiseret i 6 hovedområder:

Industrigruppen
Gruppen omfatter industrivirksomheder inden for metal, træ, proces, energi, plast, beklædning og tekstil, fiskefabrikker, elektronik og emballage. Desuden bagageekspedition i lufthavne, ølkuske, porcelænsmalere, samt postarbejdere og postbude.

Transportgruppen
Gruppen omfatter chauffører, skraldemænd, kranførere, lagerarbejdere, reddere, havnearbejdere, fiskere, sømænd, bude og ansatte på vaskerier.

Den Offentlige Gruppe
Gruppen omfatter ansatte i staten, regioner eller kommuner – bl.a. omsorgsmedhjælpere, rengøringsassistenter, serviceassistenter, kirkegårdsansatte, forsvarsarbejdere, pedeller, pedelmedhjælpere og specialarbejdere.

Byggegruppen
Gruppen omfatter håndværkere såsom tømrere, snedkere, struktører, murere, murerarbejdsmænd, tagdækkere, brolæggere, stukkatører, stenhuggere, isoleringsarbejdere, asfaltarbejdere og industrilakerere.

Den Grønne Gruppe
Gruppen omfatter gartnerier, planteskoler, ansatte i skovene, på mejerier, på minkfodercentraler, inden for fiskeopdræt mv.

Privat, Service, Hotel & Restauration
Gruppen omfatter hotel- og restaurationsbranchen med især kokke, tjenere, smørrebrød

Medlemskab koster kun 65 kr. hvis du er lærling
Du får både fagforening og a-kasse hos 3F til kun 65 kr. per måned så længe du er lærling.

Bliv medlem hos 3F Fagligt Fælles Forbund for kun 488 kr./md.
bliv-medlem