jobsikring-fri-forsikring

Privat jobsikring i stedet for en a-kasse
De fleste kender a-kasserne, og over 70 pct. af de danske arbejdstagere er medlem af en arbejdsløshedskasse. Men der er faktisk et alternativ i de private forsikringer på markedet.

Når du er medlem af en a-kasse er det fastsat ved lov hvad dagpengesatsen skal være. Hvis du forsikrer dig imod arbejdsløshed med en privat forsikring er forskringssummen ikke fastsat ved lov men bestemmes i den aftale du indgår med forskringsselskabet.

Forsikringsselskabet Fri Forsikring har specialiseret sig i at tegne jobsikring, derfor tager vi udgangspunkt i deres eksempel, men der findes også andre udbydere.

Fordele ved privat jobsikring hos Fri Forsikring
Optjeningsperioden er på kun 6 måneder fremfor hos en a-kasse hvor optjeningsperioden er på 12 måneder. Du bliver dermed hurtigere kvalificeret til at modtage ydelsen, hvis du skulle blive ledig (fri forsikring kører tilmed et kampagnetilbud, hvor du får de første to måneder gratis, så du betaler reelt kun for 4 måneder før du er kvalificeret til forikringssummen ved ledighed).

Forsikringssummen er ikke fastsat ved lov som dagpenge er det. Derfor kan du med Jobsikring sørge for, at du bliver forsikret op til 30.000 k.r månedligt, hvilket er højere end dagepengesatsen for fuldtid. Dette kan være en stor fordel, hvis du har en høj indkomst og tilsvarende høje faste udgifter.

Ulemper ved Jobsikring i stedet for a-kasse
Du kan ikke overføre eventuel anciennitet du måtte have opbygget hos en a-kasse, hvis du skifter til privat Jobsikring hos f.eks. Fri Forsikring. Man kan aldrig dobbeltforsikre efter dansk lov, så du kan ikke have ret til både privat forsikring og dagpenge, så du skal altid sørge for kun at have én aktiv arbejdsløshedsforikring enten igennem en a-kasse eller en privat udbyder af Jobsikring.

Du bør altid sammenholde vilkårene og omkostningerne ved en privat Jobsikring med et eventuelt medlemskab af en a-kasse. De faktorer du bør kigge på er bl.a. hvor mange pct. af din nuværende løn du får udbetalt og maks loft. Hvor længe du har ret til udbetalinger som ledig (2 år i a-kasse og efter kontrakten i privat Jobsikring) og eventuel selvrisiko.

Hvornår er Jobsikring interessant?
Jobsikring er formentlig mest relevant for dig, som har en høj indkomst og forventer en relativt kort ledighedsperiode.

bliv-medlem